Monday, August 16, 2010

Opening match Arsenal BPL 2010

Liverpool Vs Arsenal  1-1  [Ngog-46] [Reina 90 og]

Perlawanan pembukaan BPL 2010/2011 antara kedua pasukan yang menyaksikan keputusan hanya seri 1-1. Kedua-dua gol dijaringkan oleh pemain Liverpool sndri..haha..pelik je an..tp nak wt cmne itu la yg jadi mse perlawanan tersbut..Dgn kesilapan keeper Liverpool Reina yg tdk menangkap kms bola smpi dy trtolak sndri bola ke gawangnye..Tp pape pon Arsenal kurang menyerlah dgn ketiadaan kapten pskn iaitu Fabregas yg msh blom cergas sepenohnye...Pd game tu gak 2 kad merah tlh dilayangkan iaitu kepada pemain bru kedua-dua psukn Joe Cole dan Laurent Koscienlny.haha..sksikan la highlight mse game hr 2..

Photobucket

Photobucket



Wednesday, July 28, 2010

TECHNOPRENEURSHIP

Photobucket
SR TECHNOLOGY

pe bnde techno tu ek?? hehe.. nie la projek kiteowg DCSN sem 5..kne wt bisnes on9 plk..kne jual brg2 ICT..bnyk keje kne wt..nk kne cri supplyer la..wt proposal la..png pale dh..huhu..tp pape pon kne wt gak..klu xwt xdpt markah la jwabnye..kpde korang yg nk beli barang2 mcm laptop, komputer dan aksesori len..nk ag sng tgk kt sini..www.srtechnology90.blogspot.com..hehe..klu bermint cri la sy yer..;D

Monday, July 19, 2010

Senarai 6 hackers Terhebat didunia

1.) Jonathan James
James adalah rakyat Amerika, semasa berumur 16 tahun dia dimasukkan ke penjara kerana membocori laman pertahanan Amerika Syarikat dan dia cuma berkata dia melakukan perkara tersebut semata-mata untuk kepuasannya sendiri. NASA menderita akibat kepandaiannya, James mencuri software NASA yang berharga $1.7 juta dollar AS. Sehingga NASA terpaksa untuk mematikan server dan sistemnya. Kerana kelakuannya, dia tidak boleh menyentuh komputer selama 10 tahun.

2.) Adrian Lamo
Dia menghack New York Times untuk mendapatkan info peribadi dan beberapa nombor security . Dia akhirnya didenda $65,000 dollar US.

3.) Kevin Mitnick
Inilah legenda hidup yang benar-benar mantap dalam dunia hack.
Antara yang dia lakukan :
-Mengkaburi FBI
-Hacking kedalam DEC system (Digital Equipment Corporation)
-Mendapatkan password administrator dalam satu komputer IBM supaya menang perjudian.
-Hacking Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems dan Fujitsu Siemens systems
Dan masih banyak lagi kelakuan dia yang luar biasa.
Seorang white hat hacker pun yang bernama Tsutomu Shimomura pun dihack komputer sistemnya oleh Kevin, dan terjadilah perang hacker. Dia ditangkap oleh FBI dengan bantuan Tsutomu Shimomura yang mengesan jaringan HP yang dibawa Mitnick saat itu. Tapi sekarang dia sudah insaf dan menjadi seorang penulis buku, konsultan security, dan pemudahcara.

4.) Kevin Poulsen
Juga dikenal dengan Dark Dante. Dia menghack database FBI. Selain itu dia juga menghack seluruh talian telefon kerana memang kemahiran dia menghack talian telefon. Saat ini dia jadi senior editor di Wired News, dan berjaya menangkap 744 penawaran sex melalui profiles Myspace.

5.) Robert Tappan Moris
Orang yang pertama kali membuat Worm, yang dinamakan Morris Worm melalui internet dan menyebarkan wormnya yang mengakibatkan lebih kurang 6000 komputer jadi down..!!!
Dia akhirnya dipenjarakan rumah selama 3 tahun dan didenda sebesar $10,500 dollar. Sekarang dia bekerja sebagai professor di sebuah MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory!!

6.) Karl Koch
Dia berasal dari Hannover Jerman yang menamakan komputernya FUCKUP (First Universal Cybernetic-Kinetic Ultra-Micro Programmer). Dia melakukan beberapa kajian dalam menghack pada kurun waktu 1985-1988. Dia juga seorang penagih kokain.
Dia berjaya membolosi beberapa sistem ketenteraan AS dan menghack sebuah pusat tenaga nuklear AS pada zaman perang dingin dan hasil hacknya dijual ke KGB (Agen Rahsia Soviet Union). Dia ditemui mati pada tahun 1988, menurut info dia membakar tubuhnya sendiri namun ada yang mengesyaki menjadi mangsa konspirasi.

Sunday, July 18, 2010

Download Youtube dengan cara mudah...

Photobucket

Tbe2 aku tebaca tentang cmne nk download video dari youtube dgn cara mudah. Sebelom nie kite biase dgr org nak download video dri youtube dengan menggunakan Youtube Downloader. Pdahal cara tu menyusahkan. Ini aku nk kongi cmne nk download video dri youtube dengan mudah je. Korang hnya perlu tambahkan perkataan "OK" pada unique url pada youtube, sila tengok gambar kat bawah ni sebagai contoh.

Photobucket

Fhm kn. Pasni xyh la nk susah2 nk download video dri youtube ag..Chayok!!

Friday, July 16, 2010

Fikirkanlah...sekadar renungan..

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk diberikan teman hidup.

Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.

Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,

Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.
Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,

Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.

Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup !

Top 5 Most Clever Store Fronts Ever

Photobucket

The store is called The Guitar Store and it is on Commercial Road opposite Southampton Central railway station, Southampton, England.

Photobucket

Shop on Randall Street in Monrovia, Liberia, West Africa, circa 1987

Photobucket

Clever storefront for an internet cafe


Photobucket

Small building centre in Basel. Took quite a while to figure out that this is a shop for paint and that guy a puppet.


Photobucket

All of these metallic discs were on little pins so as the wind blew they moved slightly and cause some beautiful effects

tgk smpi bile-bile..

Photobucket

Monday, July 12, 2010

SPAIN MENJUARAI PIALA DUNIA 2010

KEJAYAAN PASUKAN SEPANYOL YANG MERANGKUL GELARAN DUNIA

fabregas dan sepanyol

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket